Miért érdemes tudni a Magyar Falu Program pályázatról?

By | 2022.03.25.

A kimutatások alapján azt látni, hogy csak kevesen tartják számon a sok közbeszerzés lehetőséget. Ebben az évben is az államnak lehetősége nyílik arra, hogy segítse a vidéki közösségek és intézmények növekedését, valamint vonzóbbá tegye a vidéki életet a fiatal szülők számára, akik egyébként egy nagyvárosba mennének.

Az 5000 fő alatti települések számára a Magyar Falu Program köztéri játszótér fejlesztési és óvodai játszótér-fejlesztési esélyeket biztosít ebben az évben is, hiszen a Magyar Falu Programnak a nyertesei akár 5 millió forint támogatásban részesülhetnek.

A Magyar Falu Program pályázatnak az egyik fő célja a kortárs játszóterek kialakítása óvodákban és kisközösségekben. Egy modern játszótéren fém és gumi játszótéri elemeket használnak, amelyek biztonságosabbak és tartósabbak, mint a régebben használt különböző anyagok. Ezeket a kortárs játszótereket az európai szabványoknak megfelelően hozták létre, és elsődleges céljuk a gyerekek szórakoztatása, valamint tehetségük fejlesztése.

Annak ellenére, hogy kevesen gondolják, hogy a játszóterek más célt is szolgálhatnak, mint a gyerekek szórakoztatását, a jelenlegi európai játszótéri eszközök célja, hogy a gyerekek logikai-zenei egyensúlyérzékét is kibontakoztassa. A Magyar Falu Program pályázat a kisebb városok számára is világossá teszi, hogy vidéken kiemelten kezelik a játszóterek jó hatását a gyermekekre és családokra vonatkozóan.

A klasszikus játszótéri elemek is helyet kapnak a modern kivitelezésű játszótereken, hiszen rendelkeznek játszóvárral, hintával, csúszdával, azonban újabban olyan játékokat is lehet látni, melyek a készségfejlesztésben is kiemelkednek.