Ha extrém biciklizés, akkor pumptrack

By | 2020.09.19.

A bringázás a hazánkban is az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység, főleg mivel az időjárási viszonyok is kedveznek ennek az év jelentős részében. Van azonban egy új keletű lehetőség az olyan bringázók számára, akik a nyugis biciklizés mellett szeretnének egy extrémebb, élvezetesebb élményt is kipróbálni. Ez pedig a pumptrack. A “pumpálás” tevékenysége, ahogy ezt egyre többen nevezik azok közül, akik ezt profibban gyakorolják, egy pumpapályán való kerékpározást jelent. Viszont nem hagyományos módon, hanem a testünkkel egy pumpáló mozgást kell megvalósítani és így körbemenni a pályán lehetőleg tekerés nélkül. A gyerekek és a fiatalok nagyon szeretik. Aki egyszer kipróbálja, az legtöbb esetben rendszeres folytatja utána és ez jellemző a felnőttek körében is.

A hazánkban ennek a megvalósítására nem sok cég specializálódott, viszont, ha valaki egy ilyen biciklipálya kialakításán gondolkozik a Faberland ajánlatát mindenképp érdemes figyelembe venni.

Az általuk kínált Moduláris Pumptrack pálya nagyon egyedi megoldás, hiszen több elemből tevődik össze és mobilis, aminek köszönhetően mozgatható és átalakítható. A három színben is elérhető pálya felülete üvegszálas kompozit lemezből készül, melynek köszönhetően nagyon jó a pályák tapadása. De azok számára is több lehetőséget kínálnak, akik beton alapú Moduláris Pumptrack pálya kialakítását fontolgatják.

Ezeket a pályákat minden gördülő eszközökkel is lehet használni. Ennek köszönhetően a gördeszkások, görkorisok, rollereres is átélhetik a pálya izgalmait.